Firma Ambient a fost infiintata din dorinta de a oferi firmelor de constructii si familiilor mai mult decat materiale de constructii si finisaje pentru cladiri publice sau locuinte, am dorit si am reusit sa oferim in tot acest timp clientilor nostri un partener de incredere pentru proiectele lor de constructie sau renovare.

Istoric Ambient

 

Reteaua de magazine Ambient a fost infiintata din dorinta de a oferi familiilor si firmelor de constructii mai mult decat materiale de constructii si finisaje pentru locuinte sau cladiri publice. Am dorit si am reusit sa oferim clientilor nostri un partener de incredere pentru proiectele lor de constructie sau renovare.

 In prezent intreaga retea de magazine si depozite de materiale de constructii, amenajari si finisaje Ambient este operata de firma APC Universal Partner SRL. Clientii beneficiaza in continuare de programele de loializare Ambient, cum sunt Bonus Card Ambient, Programul Ambient Total sau Programul de Mester si sunt respectate in continuare valorile pe care Ambient le-a promovat de-a lungul timpului.

 

Pe viitor, planurile merg in directia dezvoltarii continue a retelei de magazine, atat pe orizontala (prin noi achizitii daca e posibil sau deschideri de noi magazine, inclusiv in judetele in care suntem deja prezenti), cat si pe verticala, printr-o crestere a calitatii serviciilor oferite si o imbunatatire a ofertei de produse precum si a experientei pe care clientii nostri o au atunci cand ne viziteaza centrele comerciale sau magazinul online www.ambient.ro.

 

 • Iulie 2023 Are loc o tranzactia de transfer de activitate comerciala prin care APC Universal Partner SRL preia de la Profelis C&V SRL activitatea comerciala a magazinelor si depozitelor din Alba Iulia, Cluj Napoca, Rm. Valcea, Sibiu, Deva si TG. Mures.
 • Martie 2023 APC Universal Partner SRL achizitioneaza brand-ul Ambient. Deciza de achizitie a brand-ului Ambient a fost facuta ca urmare a rezultatelor obtinute de magazinele operate in sistem de franciza, rezultate care au aratat ca brand-ul Ambient este un brand cunoscut si apreciat in aceeasi masura de clienti cat si de furnizori.
 • 2022 Inchiderea magazinului Ambient din Blaj din motive de prag de rentabilitate
 • 2020 Transferul magazinelor din Cluj Napoca, Alba Iulia, Blaj pe firma Profelis C&V SR
 • 2019 Magazinul Ambient Sibiu este preluat de firma APC Universal Partner SRL. Tot in acelasi an are loc si inchiderea magazinului Sighetu Marmaţiei care, desi au fost cautate si implementate solutii pentru imbunatatirea rezultatelor, nu a reusit sa isi atinga pragul de rentabilitate.
 • 2018 Magazinele din Cluj Napoca, Alba Iulia, Blaj sunt preluate in sistem de francize de firma Antima retail SRL, iar magazinul din Rm. Valcea de catre Profelis C&V SRL. Este lansata campania aniversara Ambient 25 de ani folosindu-se un logo aniversar pe tot parcursul anului
 • 2017 Magazinele din Bistrita, Medias, Sighetu Marmatiei si Sighisoara sunt preluate in sistem de francize de firma APC Universal Partener SRL.
 • 2015 Reteaua Ambient s-a confruntat in ultimii ani cu o perioada dificila, plina de provocari, motiv pentru care firma Ambient SA isi delcara in luna septembrie insolventa. Planul de reorganizare propus pentru reteaua de magazine Ambient a fost acela de a francize reteaua de magazine Ambient, lucru care s-a si intamplat in anii urmatori.
 • 2014 In urma unei analize de rentabilitate se ia decizia de inchidere a magazinelor si depozitelor din Gheorgheni, Baia Mare, Târgu Mures, Bucureşti, Deva, Brasov şi Satu Mare.
 • Martie 2014 Ambient lansează campania „Din Sibiu pentru Sibiu”, o campanie de comunicare locală care îmbină cu succes un mesaj de responsabilizare socială cu mesaje comerciale specifice industriei. Prin noua campanie, Ambient își propune să atragă atenția sibienilor și întreprinzătorilor locali asupra faptului că acțiunile lor contribuie în mod direct la bunăstarea orașului.
 • Mai 2013  Ambient sărbătorește 20 de ani de activitate și marchează evenimentul printr-o serie de activități grupate sub numele „Caravana Aniversară Ambient 20 de ani”
 • Iunie - octombrie 2011 Inaugurarea “Galeriei cu Idei”, spatiu dedicate ideilor de amenajari interioare, în Sibiu, Baia Mare, Cluj, Bistriţa, Alba, Vâlcea
 • Iunie 2009 – august 2010 Are loc un proces de planificare a afacerii pe termen lung pentru consolidarea afacerii Ambient. Cele două unităţi de business sunt Retail – reţeaua de 12 centre comerciale adresate clienţilor finali şi Distribuţie – reţeaua de vânzări către clienţii contractuali.
 • 2008 Are loc deschiderea centrului comercial din Râmnicu Vâlcea.
 • 2008 Demarează procesul de transformare organizaţională, care are drept scop crearea a două business units, Retail şi Distribuţie, adresate celor două segmente principale de clienţi.
 • 2008 Ambient devine societate pe acțiuni. Ambient SA consolidează afacerea de bază, având capacitatea să asigure proceduri interne unitare şi eficiente, o vizibilitate crescută şi standardizare.
 • 2007 Ambient devine partener oficial al Programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană”, parteneriat care semnifică implicarea Ambient în programul cultural desfășurat pe tot parcursul anului.
 • 2006 Sunt inaugurate centre comerciale de materiale de construcții, finisaje și amenajări la Târgu Mureș, Deva, Baia Mare și Gheorgheni.
 • 2005 Ambient adoptă o nouă identitate vizuală care răspunde mai bine anvergurii afacerii şi direcţiei strategice. Are loc inaugurarea centrelor comerciale din Alba Iulia şi Cluj Napoca.
 • 2004 Este înfiinţată firma Ambient Logistic Sibiu, care centralizează activitatea logistică necesară reţelei de centre comerciale şi puncte de distribuţie.
 • 2003 - 2004 Are loc inaugurarea centrelor comerciale Casa Ambient din: Bistrița, Mediaș, Sighişoara.
 • 2002 Ambient inaugurează, la Sibiu, primul centru comercial integrat orientat către client, specializat în materiale de construcţii, finisaje şi amenajări din România. Purtând numele “Casa Ambient” şi lansând astfel sloganul „Casa casei tale”, centrul comercial dă startul unui nou tip de comerţ în România.
 • 2000 Universal Ambient se extinde în afara Sibiului prin participare directă sau prin franciză. Primul magazin se deschide la Cluj-Napoca.
 • 1998 Relansare sub brandul Universal Ambient.
 • 1997 Se deschide, în Sibiu, primul depozit de materiale pentru construcții într-un spațiu propriu.
 • 1995 Sunt deschise primele 7 magazine proprii, în Sibiu. Magazinele comercializau materiale pentru finisaje, instalații și produse pentru amenajarea locuinței.
 • 3 februarie 1993 Înfiinţare, capital integral românesc.

 

Aboneaza-te la newsletter si bucura-te de promotii saptamanale

Close
Ambient suport vanzari online
Ambient suport vanzari online
Luni-Vineri: 08:30-16:00
Ambient suport vanzari online
Salut! Cu ce te putem ajuta?
02:53
Whatsapp