Termenul de cautare trebuie sa contina minim 3 caractere

PANOU SOLAR NEPRESURIZAT 10 TUBURI 100L GOBE 10830408

Cod produs: 00429047

Panoul solar cu 10 tuburi și cu rezervor nepresurizat 100 litri GOBE prepară apă caldă pe baza principiului de termosifon. Adică în panoul solar cu 10 tuburi și cu rezervor nepresurizat 100 litri GOBE circulația apei se face în circuit închis, datorită diferenței dintre greutatea specifică a fluidului cald care se ridică prin conducta de plecare și greutatea specifică a fluidului care vine pe conducta de întoarcere la sursa de căldură. Acest fenomen se realizează prin captarea radiației solare, transformarea acesteia în energie termică și încălzirea apei se realizează în tuburile vidate, care sunt caracterizate prin putere de captare mare și pierderi scăzute de căldură.

Pentru a minimiza posibilitatea apariției defecțiunilor este necesar ca ansamblul să fie proiectat astfel încât să nu utilizeze componente acționate electric. Aceasta trebuie să funcționeze, de preferință pe baza principiilor mecanice simple, să fie ușor de asamblat și nu în ultimul rând să fie ușor de reparat, iar componentele sale defecte trebuie să fie ieftine și simple de înlocuit.

Din cauza diferenței de densitate între apa rece și cea caldă, în colector solar se realizează un circuit de jos în sus, prin care masa de apa caldă încălzită în tuburile vidate este înlocuită cu o masă echivalentă de apă rece. Astfel în rezervorul de apă, care se situează deasupra tuburilor, se acumulează apă caldă.

Datorită stratului de absorbție selectiv, aplicat pe întreaga suprafață a tubului interior, are capacitate de captare ridicată. Tubul este realizat din sticlă borosilicată de 3,3 mm grosime de transparență ridicată, este rezistent la frig și din punct de vedere chimic este stabil. Tubul are pereții dubli, între care se află vid la o presiune de ≤5×10-2 Pa, cu rol de termoizolare. Datorită formei cilindrice și a amplasării tuburilor vidate, acestea pot capta razele solare în mod optim pe tot parcursul zilei.

Datorită eficienței de captare a tuburilor vidate, colectorul solar cu 10 tuburi GOBE poate acoperi necesarul de apă caldă, în perioada martie-octombrie, într-o proporție de 70-80 %, fără a utiliza energie electrică. 

Important!

Pentru acest produs se aplica TVA diferentiat, conform art. 291 alin. (3) lit. p, q din Legea nr. 227/2015 privind Codul  fiscal.  Pretul afisat pe site include TVA de 5% si este valabil doar pentru persoanele fizice si institutiile publice. Persoanele juridice pot achizitiona acest produs doar din magazine si se va aplica cota de TVA de 19%.

 

in magazin Sibiu

1631,47 Lei 1149 Lei/buc

Avantaje:

  • Nu necesită curent electric.
  • Suport din oțel vopsit în câmp electrostatic.
  • Încălzirea apei pe baza fenomenului de termosifonare.
  • Rezervor interior din oțel inoxidabil.
  • Izolație rezervor din spumă poliuretanică de înaltă densitate.
  • Prevăzut cu rezervor de rupere a presiunii cu rezervor flotor.

Produse similare